Team

Je bent maar zo goed als je team, dat geldt zowel voor renner als coach.
Dankbaar dat deze toppers via mijn begeleidingspakketten hun steentje bijdragen aan jouw ontwikkeling of topprestatie of zich steeds beschikbaar tonen voor jouw herstel of revalidatie:

Tine Mertens
Sportpsychologe

Groteweg 506
9500 Geraardsbergen

Ervaar je teveel stress voor of tijdens een wedstrijd? Word je denken en lichaam erdoor beïnvloed? Loopt de communicatie niet zo vlot met de mensen rondom jou? Kan je je moeilijk concentreren of motiveren? Komt het er niet uit op wedstrijd wat je op training kan? Of wil je gewoon je zelfkennis en mentale vaardigheden uitbreiden om zo dichter bij je doelen te komen?

Hiervoor kan je terecht bij Tine. Ze is master in de psychologie en heeft een DESS in psychologie en sport. Als sportpsychologe heeft ze een privépraktijk, werkte jaren samen met de topsportschool wielrennen en begeleidde de pisteploeg (dames en heren) op wereldbekers en in voorbereiding op kampioenschappen en de Olympische Spelen.

Verhogen van je zelfkennis kan ook door middel van een sportpsychologische screening. Aan de hand van gesprekken en testen wordt duidelijk waar er nog groeimarge is om het beste uit jezelf te halen bij wat jij wil bereiken.

Evelien Mertens
Sportdiëtiste

Nachtegaalstraat 8 bus 3
9320 Erembodegem

De juiste voeding voor, tijdens en na het sporten is niet alleen belangrijk om topprestaties te kunnen leveren maar ook voor het herstel. Evelien helpt je graag met gepersonaliseerd voedingsadvies. Na een kennismakingsgesprek, voedinganamnese en Tanita-meting ontvang je een persoonlijk dagschema met de nodige opvolging.

Evelien is gepassioneerd door beweging en sport en zelf actief in crossfit en triathlon. Ze behaalde een doctoraat in de bewegings- en sportwetenschappen én een doctoraat in de biomedische wetenschappen alvorens ze haar bachelor in voedings- en dieetkunde afwerkte.

Piet De Moor
sportdokter

Sint-Martensdries 12
9860 Balegem

Piet heeft een jarenlange affiniteit met het wielrennen en is al decennialang actief als dokter in het professionele wielrennen. Piet is erkend keuringsarts, u kan dus als atleet bij hem terecht voor uw sportmedische screening.

Walter Hinterdael
osteopaat

Elf Dagwand 79
9470 Denderleeuw

Walter is zowel in het voetbal als wielrennen gekend als een erg bekwaam osteopaat. Na zijn studies tot manueel therapeut en osteopaat volgden nog diverse bijscholingen en specialisaties.  Naast osteopathie en kinesitherapie staat Walter u ook bij tijdens uw revalidatieproces.

Koenraad Martens
Fysiotherapeut

Sint-Andriessteenweg 35
9620 Zottegem

Koenraad startte zijn praktijk in Zottegem en doet naast manuele ook myofasciale therapie d.m.v. drukpunten en dryneedling. Ook voor massage en sportrevalidatie kan u bij Koenraad terecht.

Ruben Janssens
Sportkinesitherapeut

Edingsesteenweg 88
9402 Ninove

Wielrennen evolueert meer en meer naar een krachtuithoudingsport. De juiste vorm en gerichte krachttraining is voor een renner dan ook van cruciaal belang. Bij Ruben kan je terecht voor een sportspecifieke biomechanische screening waarbij een evaluatie wordt gemaakt van je antropometrie, mobiliteit, kracht, stabiliteit en coördinatie. Zwakke punten worden aangepakt via een specifiek trainingsschema zodat het risico op mogelijke blessures wordt verkleind en je prestaties worden geoptimaliseerd.

Ruben is gewezen wielrenner, behaalde een master revalidatiewetenschappen en kinesitherapie en is naast het wielrennen ook actief in andere sporttakken. Zo is hij onder meer als sportkinesitherapeut en revalidatietrainer verbonden aan voetbalclub SC Eendracht Aalst.

Koen Romeyns
Bikefitter

Losweg 10
9500 Geraardsbergen

De fietspositie afstellen naar je lichaam is voor elke fietser van belang. Wanneer je als renner uren op de fiets doorbrengt is een comforabele en efficiënte houding een must. Om je fietspositie te optimaliseren, kan je bij Koen terecht.

Koen behaalde een bachelor in de fysiologie, anatomie en bewegingsleer en doet zelf aan wielrennen. Aan de hand van een lichaamsmeting en voetanalyse in combinatie met flexibiliteit- en lenigheidstesten wordt je meest optimale positie in kaart gebracht. Via de video motion-analyse wordt je positie uiteindelijk geperfectioneerd. Met behulp van de IDMatch-meettoestellen worden ook je schoenplaatjes perfect afgesteld en het juiste zadel bepaald.

Bart Verholen
sportverzorger

Hoogstraat 94
9290 Berlare

Bart is naast geschoold wielerverzorger ook gediplomeerd trainer wielrennen en triathlon. Dit, in combinatie met zijn ervaring als verzorgen bij een WorldTour-damesteam, maakt dat hij maar al al te goed de behoeften kent van een sporter inzake recuperatie en herstel. Bij hem kan je zowel als topsporter als recreant terecht voor een kwalitatieve sportmassage en/of stretching (REPOZ-techniek).

My cart
Your cart is empty.

Looks like you haven't made a choice yet.